Auvendor

Tekstalternatief

WIE IS KRISTOF DE WAEGENAERE ?

Kristof De Waegenaere (1971) is een sales enthousiasteling met 20 jaar ervaring op het terrein van de complexe verkoop.

Hij besloot om zich toe te spitsen op het centrale element dat iedere bedrijfsleider bezighoudt: het vormen, hervormen, organiseren, trainen en coachen van rendabele sales teams.

Hij werkte lange tijd als verkoper, maakte vlot de overstap naar sales manager en algemeen manager en vond uiteindelijk zijn echte roeping als ondernemend gangmaker en trainer van verkopers en verkoopmanagers.

In de context van diverse sales en sales management posities in binnen- en buitenland werkte hij de laatste jaren intensief rond alle belangrijke thema's die in verbinding staan met het creëren van duurzaam commercieel succes.

In zijn benadering gaat de aandacht eerst en vooral naar het stroomlijnen van de aanpak en het verhogen van de betrokkenheid en efficiëntie en dan pas naar uitbreiding van het te team.

Als raadgever en manager brengt Kristof duidelijke en praktische methodes en tactieken aan. Hij heeft het niet voor vergezochte theorieën maar wel voor het gedisciplineerd leveren van resultaten. Tempo, duidelijke communicatie, kennis van zaken valoriseren, strategisch inzicht benutten en het behoud van een authentieke stijl zijn enkele van zijn stokpaardjes.

Het is zijn overtuiging dat ervaring en diploma hun belang hebben maar dat uitblinken in sales vooral te danken is aan het talent, het karakter en de grondhouding van een persoon. Met deze benadering zoekt hij telkens weer de geschikte kandidaat.

Als trainer brengt hij junior sales op een bevattelijke manier en aan de hand van veel praktische oefeningen de basic sales vaardigheden bij.

"Alle dingen zijn moeilijk vooraleer ze gemakkelijk worden" of "ook supertalenten trainen hard skills vooraleer ze meesterlijke resultaten neerzetten" zijn maar enkele van zijn favoriete quotes. Ook de geoefende verkoper zal door de dynamische stijl van Kristof begeesterd worden en uit ieder contact nieuwe inzichten en direct inzetbare tips overhouden.

Zijn impact op een organisatie gaat verder dan het installeren van nieuwe processen en werkwijzen. Overal waar hij zich engageert heeft hij op een ongrijpbare manier een inspirerende en positief aanstekelijke invloed op iedereen. Wellicht komt dat door de passie die hij uitstraalt en zijn onverwoestbaar positief denken.